Menu

Združenje motoristov

S foruma gospodarstvenikov predlog o čezmejni zbornici

gorica

"Prisotnim podjetnikom z obeh strani meje želim posredovati v razmislek pomemben gospodarski izziv. Pozivam jih namreč naj združijo moči in skupaj ustanovijo slovensko-italijansko gospodarsko zbornico, ki bi nudila pomoč podjetnikom pri navezovanju poslovnih stikov in razvijanju novih oblik sodelovanja." Tako je med četrtkovim srečanjem, ki se ga je udeležilo preko sto gospodarstvenikov iz goriške pokrajine in z Novogoriškega, poudaril predsednik upravnega sveta družbe KB1909 Boris Peric, ki je vodil razpravo, med katero so po uvodnem pozdravu predsednika novogoriškega Rotary kluba Tomija Ilijaša spregovorili Katarina Vita Dolinar v imenu območne Gospodarske zbornice iz Nove Gorice, predsednik upravnega odbora območne zbornice Gospodarske zbornice Slovenije za Severno Primorsko Miloš šturm, tajnik goriške Trgovinske zbornice Pierluigi Medeot in predsednik goriške zveze industrijcev Gianfranco Di Bert.

Preberi več

Rotary klub Kočevje: Ustanovili fondacijo mag. Alenke Gabrič

dobrodelni_ples_rotary_ples_7_marec_09

Rotary klub Kočevje je prejšnji mesec ustanovil fondacijo mag. Alenke Gabrič za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov. Fondacijo so poimenovali po lani preminuli članici njihovega kluba, denar, ki bo v pomoč perspektivnim mladim Kočevcem pri njihovem študiju, pa so zbirali tudi na dobrodelnem plesu štirih dolenjskih Rotary klubov, ki je potekal minulo soboto v šeškovem domu v Kočevju.

Preberi več

Dobrodelni ples celjskih rotarijcev

plesc1inDirekt: 16.03.2009
Celjski narodni dom so v soboto dodobra napolnili celjski rotarijci, natančneje člani Rotaract kluba Celje, ki so že drugič zaporedoma pripravili dobrodelni pomladni ples, tokrat v sodelovanju z mlajšimi kolegi iz Interact kluba Celje.
Družabni dogodek, s katerim želijo mladi celjski rotarijci, kot sami poudarjajo, dati svoj prispevek k pomladnemu dogajanju v knežjem mestu, so obogatili s številnimi nastopi gostov, pokušinami, pomladnim srečelovom, kotičkom za fotografiranje in ličenje, zanimivimi moderatorji in glasbenimi gosti, ki so nastopili ob spremljavi posebej za to priložnost zbranega Interact plesnega benda, ki ga sestavljajo večinoma mladi člani Interact kluba Celje in zasedbe Kolektiv 69.

Preberi več

Posavju podarili še deset defibrilatorjev

defibrilatorPOSAVJE - Rotary klub Čatež je v začetku marca zaključil humanitarno akcijo, v okviru katere so na javnih mestih v Posavju, Kozjanskem in Obsotelju vzpostavili mrežo defibrilatorjev. Cilj akcije, ki so si jo člani kluba zadali ob tradicionalnem božičnem koncertu leta 2007, je bil, da bi bil na približno 7.000 prebivalcev na javnih mestih na voljo en defibritator. V to število niso všteti defibrilatorji, ki jih imajo zdravstveni zavodi in zdravilišče oziroma kopališča. Tako so nabavili deset defibrilatorjev, za izvajanje postopkov oživljanja z njimi pa usposobili 90 laičnih reševalcev.

Preberi več

Skupna krvodajalska akcija Lions in Rotary klubov

kriinDirekt: 15.03.2009
Člani slovenskih Lions in Rotary klubov, prostovoljnih človekoljubnih organizacij, so se dogovorili za skupno, prvo vseslovensko krvodajalsko akcijo Lions-Rotary. Akcija bo potekala od ponedeljka do petka v kar dvanajstih krvodajalskih centrih po vseh Sloveniji, so sporočili iz klubov.

Z geslom Pomagamo ljudem do zdravja in za življenje so se člani slovenskih Lions in Rotary klubov združil v vseslovenski krvodajalski akciji, s katero želijo sami, s svojimi družinami, znanci in prijatelji "na najplemenitejši način potrditi svojo humanitarno naravnost in skrb za sočloveka".
Preberi več
 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia