Menu

Združenje motoristov

Rotary klub Kočevje: Ustanovili fondacijo mag. Alenke Gabrič

dobrodelni_ples_rotary_ples_7_marec_09

Rotary klub Kočevje je prejšnji mesec ustanovil fondacijo mag. Alenke Gabrič za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov. Fondacijo so poimenovali po lani preminuli članici njihovega kluba, denar, ki bo v pomoč perspektivnim mladim Kočevcem pri njihovem študiju, pa so zbirali tudi na dobrodelnem plesu štirih dolenjskih Rotary klubov, ki je potekal minulo soboto v šeškovem domu v Kočevju.

Preberi več

Posavju podarili še deset defibrilatorjev

defibrilatorPOSAVJE - Rotary klub Čatež je v začetku marca zaključil humanitarno akcijo, v okviru katere so na javnih mestih v Posavju, Kozjanskem in Obsotelju vzpostavili mrežo defibrilatorjev. Cilj akcije, ki so si jo člani kluba zadali ob tradicionalnem božičnem koncertu leta 2007, je bil, da bi bil na približno 7.000 prebivalcev na javnih mestih na voljo en defibritator. V to število niso všteti defibrilatorji, ki jih imajo zdravstveni zavodi in zdravilišče oziroma kopališča. Tako so nabavili deset defibrilatorjev, za izvajanje postopkov oživljanja z njimi pa usposobili 90 laičnih reševalcev.

Preberi več

Imajo svoje sanje

pannSestre Nena, Nina in Ines Pann so ostale brez očeta in mame. Bolečina ob izgubi staršev je nepopisna, ko v trenutku ostaneš brez varnosti, zaledja, prijateljev, tistega, ki te v življenju varuje, si od njega odvisen in ga potrebuješ kot zrak.

Piše: Vladimira Skale
Foto: Matjaž Očko

Starši so vse, kar imamo, so naši prijatelji, zaupniki in pomočniki, saj bi brez njih zelo težko krmarili skozi življenje. Mladim dekletom, ki so stara triindvajset, dvaindvajset in dvanajst let, se je življenje v trenutku obrnilo na glavo, leta 2001 so izgubile očeta, v decembru pa se je doma zgrudila mama. Mama, ki je skrbela za družino, je postavila visoke cilje za svoja dekleta in jim želela uresničiti življenjske sanje ter jim dati najboljšo popotnico. Starejši dekleti študirata, mlajša pa je še osnovnošolka.

Preberi več

Dobrodelni ples celjskih rotarijcev

plesc1inDirekt: 16.03.2009
Celjski narodni dom so v soboto dodobra napolnili celjski rotarijci, natančneje člani Rotaract kluba Celje, ki so že drugič zaporedoma pripravili dobrodelni pomladni ples, tokrat v sodelovanju z mlajšimi kolegi iz Interact kluba Celje.
Družabni dogodek, s katerim želijo mladi celjski rotarijci, kot sami poudarjajo, dati svoj prispevek k pomladnemu dogajanju v knežjem mestu, so obogatili s številnimi nastopi gostov, pokušinami, pomladnim srečelovom, kotičkom za fotografiranje in ličenje, zanimivimi moderatorji in glasbenimi gosti, ki so nastopili ob spremljavi posebej za to priložnost zbranega Interact plesnega benda, ki ga sestavljajo večinoma mladi člani Interact kluba Celje in zasedbe Kolektiv 69.

Preberi več

Boj proti otroški paralizi v zahodni Afriki

{mosimage}Delo: V prihodnjih treh dneh bo v zahodni Afriki cepljeno proti otroški paralizi dvajset milijonov otrok. Pri obsežnem projektu, ki poteka v osmih državah, sodeluje več sto tisoč prostovoljcev, ki bodo otrokom dajali oralno cepivo, poroča britanski BBC Sklad Združenih narodov za otroke (Unicef) je v tesnem sodelovanju z ministrstvi za zdravje zahodnoafriških držav pripravil najnovejši projekt v okviru boja proti tej nalezljivi in zelo nevarni bolezni, ki se v gosto naseljenih državah s slabimi sanitarnimi razmerami hitro širi. Preberi več
 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia