Menu

Glasba slovenskih skladateljev – koncert ob 30. obletnici Banke Slovenije

V Banki Slovenije poleg soustvarjanja stabilnega ekonomskega okolja svoje poslanstvo razumemo tudi v širšem družbenem kontekstu, v luči ohranjanja in razvoja kulturne dediščine. V ospredje pri tem postavljamo mlade – njihovo izobrazbo in tudi možnost izražanja v sodobnem okolju. Obeležitev 30. obletnice Banke Slovenije tako zaključujemo s koncertom Glasba slovenskih skladateljev, ki bo potekal 1. julija ob 18. uri v Slovenski filharmoniji. Na njem bo violinistka Tanja Sonc v sodelovanju z ekipo mladih glasbenikov izvedla skladbe slovenskih skladateljev. Koncert bo brezplačen in odprt za širšo javnost, obvezna je rezervacija sedeža na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na telefonski številki 01/47 19 105.

V ospredje koncerta bomo postavili violino Jean Baptiste Vuillaume iz leta 1850, ki je v lasti Banke Slovenije; v okviru našega programa, s katerim podpiramo mlade umetnike, pa jo ima v najemu violinistka Tanja Sonc. Gre za članico komornega orkestra Zürcher Kammerorchester ter prejemnico številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Poleg Tanje Sonc bodo na koncertu nastopili še Matjaž Bogataj (violina), Gea Pentner Volfand (viola), Maruša Turjak Bogataj (čelo), Marie Sophie Hauzel (klavir) in Aljaž Cvirn (kitara).

Glasbeniki bodo 1. julija ob 18. uri v Slovenski filharmoniji v živo izvedli skladbe Lucijana Marije Škerjanca, Alojza Srebotnjaka, Marijana Lipovška, Nenada Firšta, Huga Wolfa, Slavka Osterca in Matije Krečiča. Izbor skladb predstavlja poklon pomembnim slovenskim glasbenim ustvarjalcem, ki skupaj s številnimi drugimi umetniki tvorijo enega najmočnejših stebrov narodne zavesti.

V okviru projekta Glasba slovenskih skladateljev je pod pokroviteljstvom Banke Slovenije izšla tudi zgoščenka z isto vsebino, prav tako lahko skladbam prisluhnete na vseh najbolj priljubljenih digitalnih glasbenih platformah.

Z namenom, da bi glasbeno izkušnjo omogočili čim širšemu krogu ljubiteljev glasbe, bo koncert odprt za širšo javnost. Vstop je prost, obvezna je rezervacija sedeža na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na telefonsko številko 01 47 19 105.

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia