Menu

Dan za življenje na Kofcah

Rotary klub Tržič Naklo bo v nedeljo, 15. maja 2022 v Domu na Kofcah izvedel tečaj prve pomoči ob zastoju srca in ravnanje z avtomatskim defibrilatorjem. Klub bo ob tej priliki doniral defibrilator, ki bo nameščen na zunanji strani doma in bo tako v nujnem primeru dostopen vsakomur. Predavanje Tatjane Peharc dr.med. bo ob 11:00 uri, nato bo omogočeno praktično usposabljanje stiskov srca na lutki in ravnanja z defibrilatorjem.  Člani kluba bomo dogodek popestrili s privlačnim programom.

Cilj akcije je, da se za pomoč usposobimo vsi, ki obiskujemo naše hribe in da se seznanimo s postopki ob srčnem zastoju, kar se lahko zgodi vsakomur med nami vsak trenutek. Ob naporih gorništva smo temu še posebej izpostavljeni. Po donaciji defibrilatorja na Kriški gori in Zelenici je ta na Kofcah že tretji v naših hribih. Skupaj pa že osemnajsti v občinah Tržič in Naklo.

Z znanjem masaže srca in ravnanja z defibrilatorjem se znebimo strahu in negotovosti, ter lahko priskočimo na pomoč in rešimo življenje!

Organizira in vabi Rotary klub Tržič Naklo, v primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na naslednjo nedeljo, 22. maja 2022.

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia