Menu

Nagovor guvernerja oktober 2018

Drage rotarijske prijateljice in prijatelji dobro jutro!

V mesecu oktobru 2018 sem obiskal Rotary klube: Maribor Grad, Portorož, Ohrid, Bitola, Bitola Širok Sokak, Prilep, Negotino, Kavadarci, Zagorje Kum in Logatec. Na sestankih so bili prisotni predstavniki IAC in RAC.

V tem času smo imeli 2. skupno srečanje DG, AG, DGE, PDG in predsednikov RC Štajerske, Koroške in Posavja. Ob obiskih v Makedoniji sem opravil raazgovore z županoma Ohrida in Prilepa, Veleposlanikom R Slovenije v Makedoniji, predsednikom Stopanske komore Makedonije in častnim konzulom Črne Gore v Makedoniji. Udeležil sem se 10. Obletnice delovanja Rotary kluba Zagorje Kum, XV. Predsedniške konference Rotarakt klubov in 20. obletnice delovanja Rotary kluba Idrija.

Vsi dogodki in srečanja izžarevajo pozitivno energijo in željo bo boljšem jutri. Za to pa moramo skupno tudi nekaj narediti.

Izziv za naslednje dneve in tedne:

 1. Konec oktobra je v vaseh nad Tržičem narava pokazala svojo moč. Voda je poškodovala več domov, štiričlanski družini Dovžan pa odnesla celotno hišo in so ostali brez vsega. Dogodke ste in jih še lahko spremljate v slovenskih medijih. Rotary klub Tržič Naklo zbira sredstva, da bi člani te družine lažje zaživeli na novo, si uredili bivališče, ostali pa sanirali poškodbe domov in uredili najnujnejše. Prosijo za medklubsko pomoč in pomoč distrikta. Sredstva lahko nakažete na TRR kluba Tržič Naklo: SI56 10100-0054294387 V priponki je donacijska pogodba.

 2. ZVEZA ROTARY KLUBOV SLOVENIJE - RI Distrikt 1912 ima status humanitarne organizacije. Posamezni Rotary klubi, v Sloveniji so izrazili željo, da bi pridobili samostojen status, kot klub.
  Prosim, da malo pomislimo in poenotimo našo aktivnost in se prenehamo deliti. Postanimo za Slovenijo vzor enotnosti in povezanosti za iste cilje. Vprašate zakaj? Zgodi se nesreča, želeli bi pokriti nek projekt. Želimo, da imamo v Distriktu več denarja
  Ne zamerite mi spodnje pojasnilo
  • -  500 € mesečne, na letni ravni je 0,5% od 6000 €, prejeti znesek 30 € na leto.
  • -  Za letni prispevek okoli 8000 € iz dohodnine imamo cca 280 podpornikov, ki imajo mesečno plačo cca 1500 € neto. To niso
      samo Rotarijci ampak njihovi zaposleni ali simpatizerji Rotary organizacije.
  • -  "Čez prst" izračun. Če bi rotarijci pridobili cca 1000 oseb, ki bi darovali del dohodnine in bi imeli vsi 1500 € neto plače mesečno,
      bi pridobili cca 30.000 € iz dohodnine na leto.

 3. Dne 12.11.2018 je 120 let od dneva rojstva Leona Štuklja, rojenega v Novem mestu. Počastimo spomin na velikega človeka, svetovno priznanega gimnastika in Rotarijcu od leta 1936.

»BODIMO NAVDIH«.

Lep pozdrav in srečno!
Janez Lipec, Guverner 2018-2019

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia