Menu

Nagovor guvernerja september 2018

Drage prijateljice in prijatelji dobro jutro!

IPDG Danijel Petrovič je moj dober prijatelj. Dogovorila sva se, da ne spreminjam njegovega plana obiska. Razen tistih podrobnosti, ki so se pokazale smiselne. Sekretarka je letni plan obiska poslala Asistentom DG, ki so ali bodo obvestili klube iz svoje regije. Laura pa pošilja obvestila za tekoči mesec.

V mesecu septembru 2018 sem obiskal, po vrsti, Rotary klube: Koper, Ljubljana, Semič, Slovenj Gradec, Ljubljana Grad, Idrija, Dolenjske Toplice, Velenje, Čatež, Martjanci in Domžale. Pomembno je da so bili na sestankih prisotni predstavniki IAC in RAC.

V tem času smo imeli 1. skupno srečanje DG, AG, DGE, PDG in predsednikov RC Primorske. Prisotni smo bili na zaključku 10. jubilejnega kampa Debeli Rtič. Uspešno smo zaključili Distriktno skupščino. Predstavniki Slovenije in Makedonije smo aktivno sodelovali na mednarodni konferenci ICC v Salzburgu (Podpisani dokumenti v prilogi).

Vesel sem, da smo na vseh srečanjih v klubih aktivni in v zelo odprtih razgovorih skupaj ugotavljamo, da je PROGRAM DISTRIKTA 1912 ZA ROTARIJSKO LETO 2018/2019, ki ste ga prejeli v klube, prava osnova za delovanje in osnova za pripravo strategije.

Nova rotarijska vizija RI je: »NAŠA SKUPNA VIZIJA JE SVET, V KATEREM SE LJUDJE ZDRUŽUJEMO IN USTVARJAMO TRAJNE SPREMEMBE PO VSEM SVETU, V NAŠIH SKUPNOSTIH IN V NAS SAMIH.« je začrtana jasno in nas bo usmerjala pri našem delu.

Za prihodnje dneve bi želel, da v klubih razmislite, ukrepate in večji poudarek namenite akcijam:
- Dosežimo povprečno donacijo za Polio plus v višini 2 EUR po članu kluba.
- S projektom zbiranja sredstev za humanitarne namene »dohodnina« poizkusimo skupaj doseči letni cilj, zbrati 20.000 eur. Vzemite pole in jih delite in podpisane pošljite na pravi naslov.
- Sekretarji in predsedniki potrudite se za vpis članov v »My Rotary« z željo, da bomo kot Distrikt 1912 imeli konec leta 2018, 100% vpis članov RI, pomemben je vpis maila.

V oktobru 2018 me čaka prvi obisk Rotary klubov v Makedoniji in seveda v Sloveniji. Izkoristite sončne dneve za gibanje in uživanje v naravi.

»BODIMO NAVDIH«.

Lep pozdrav in srečno!
Janez Lipec, Guverner 2018-2019

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia