Menu
Torek, 21 Junij 2022 10:12

Ervin Hartman prejel medaljo za posebne zasluge

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 14. junija 2022 na posebni slovesnosti vročil državna odlikovanja.
Med prejemniki medalj za posebne zasluge je tudi Ervin Hartman, nekdanji dirigent pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor. Z več kot pet desetletji delovanja je aktivno prispeval k razvoju godbeništva in glasbene kulture na Slovenskem.
Ervin Hartman je dirigent, skladatelj, aranžer, glasbeni založnik, rojen v glasbeni družini, ki z glasbo živi in glasbo daje tudi drugim.
Čeprav ne več kot dirigent pihalnega orkestra KUD Pošte Maribor, pot še vedno nadaljuje v glasbenih vodah. Pod njegovim spretnim vodstvom se znajdeta Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor in mednarodni rotarijski pihalni orkester, v katerem igrajo Slovenci in Avstrijci. Ob tem že 44 let vodi tudi Ljubiteljsko glasbeno šolo KUD Pošta Maribor in na njej tudi poučuje.
Ervin Hartman, iskrene čestitke za vse zasluge.
Čestitke tudi prejemnikoma srebrnega reda za zasluge. Elzi Budau za izjemen ustvarjalni opus poezije, šansonov in popevk. Edwardu Clugu za izjemne umetniške dosežke na področju baletne in koreografske ustvarjalnosti.
 
Foto: Daniel Novakovič/STA
 
 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia