Menu
Sobota, 09 November 2019 11:25

NAGOVOR: dr Otmar Zorn

Spoštovani prijatelji

Veseli me, da imamo izjemno aktivne klube in člane, ki so nam lahko vsem v ponos, glede na svojo angažiranost in spoštovanja rotarijskih načel.

Sam sem trenutno aktiven manj, kot bi želel. Vendar to ne zmanjšuje mojega spoštovanja in pripadnosti rotarijstvu. Žal mi je, da zaradi pomanjkanja časa premalo obiskujem prijateljske klube in sem premalo na klubskih dogodkih, večkrat pa po svojih močeh doniram, ko sem zaprošen.

Kar nekaj članov iz našega distrikta me je povprašalo za mnenje glede posameznih donacij.
Dogaja se namreč, da pri organizaciji dogodkov, pri katerih zbiramo sredstva za dobra dela, po mojem menjanju na nek način izkoriščamo nekatere posamezne rotariske prijatelje, ki naj bi morali donirati proizvode ki jih imajo. Največkrat gre za to, da zaprosimo prijatelje vinarje in slikarje, da brezplačno donirajo svoja dela in izdelke. Večkrat gredo te prošnje za doniranje čez razumne meje. Moje osebno mnenje je, da ni pošteno, da morajo ti rotarijci vedno in vsakič darovati svoja umetniška dela in izdelke. Zavedati se moramo da so to njihovi prihodki!
Bodimo v svojih željah razumni in prijateljski. Morda lahko na primer slikar eno delo podari - dva ali tri dela pa odkupimo. Naj vinar podati zaboj vina, nekaj zabojev pa dokupimo.

Malo v razmislek.

Lep pozdrav,

Dr. Otmar Zorn

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia