Menu
Sobota, 09 Oktober 2021 00:00

10.obletnica Rotary Distrikta 1912

PRAZNOVALI SMO 10. OBLETNICO DISTRIKTA

Dragi rotarijski prijatelji in prijateljice.

 

V veliko veselje in čast mi je, da sem lahko na 10. obletnici Rotary distrikta 1912 Slovenija in Severna Makedonija nagovoril in pozdravil tako izjemno število vseh vas, ki ste z udeležbo izrazili spoštovanje jubileju in distriktu 1912. S svojo prisotnostjo ste dogodek obogatili vsi past guvernerji distrikta 1912, predstavniki rotary, rotaract in interakt klubov D1912, asistenti in člani rotary odborov.

Srečen in počaščen sem bil, da smo lahko že v dopoldanskem delu, na Rotarijskem srečanju pobratenih klubov D1912, gostili rotarijske prijatelje, ki so prišli iz Združenih držav Amerike, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Makedonije in Srbije. Na izjemni delovni konferenci, ki so jo pripravili člani Odbora za mednarodno dejavnost, so predstavili primere dobre prakse, skupne projekte, načine sodelovanja pobratenih klubov. Posebej so izpostavili projekt Pazi se klopa in v zadnjem delu srečanja diskutirali o sodelovanju pri projektih, morebitnih pobratenjih in o ustanavljanju ICC-jev.

10 obletnico Rotary distrikta Slovenija & Severna Makedonija smo počastili s slavnostnim koncertom skupine Perpetuum Jazzile, glasbenim spektaklom, s katerim smo doživeli izjemnost in veličino glasbenega ustvarjanja. Bilo je doživeto, polno energije, lepih čustev in interaktivno z vsemi v dvorani.

Večerni del je potekal v Bled Rose Hotelu, kjer smo vzporedno s svečano večerjo, rotarijcem slovenskih Rotary klubov podelili jubilejna priznanja ob 10. obletnici distrikta. Prav poseben del večera pa je bilo pobratenje RC Medana Goriška in RC Kavadarci.

Vesel sem, da smo sobotni dan namenili počastitvi rotarijstva in predvsem drug drugemu. Hvala vam za res lepo odzivnost na Rotarijskem srečanju pobratenih klubov, na koncertu in prisotnost na slavnostni večerji, Hvala za vsak pozitiven prispevek k ustvarjanju prijetnega vzdušja. Bili ste čudovita družba in krasna podpora.

Še enkrat prav vsem rotarijskim prijateljem in prijateljicam čestitam za izjemno delo, ki ga opravljate in vam želim vse dobro in uspešno tudi v prihodnje.

Dušan Peterkovič

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia