Menu

Dobrodelna spletna dražba del akademskih umetnikov

 

Dobrodelna spletna dražba del akademskih umetnikov

 

Spoštovani!

Pred Vami je katalog  (https://tinyurl.com/katalogVelenje z  navodili za obvezno registracijo) dobrodelne e-dražbe Rotary kluba Velenje, ki bo potekala v nedeljo, 17. 4. 2022 ob 20:00 na platformi www.autopoint.si.


V njem je zbranih 17 del desetih večinoma lokalnih akademskih umetnikov. Umetniki so skupaj z deli predstavljeni v nadaljevanju kataloga. 

Z največjim veseljem bomo celotni izkupiček donacij namenili za:
- polno financiranje enotedenskega poletnega tabora otrok iz socialno šibkih družin v našem okolju in
- podelitev vsaj še ene štipendije mladim umetnikom iz našega okolja.

Vsem sodelujočim umetnikom kot tudi dražbeni platformi, se na tem mestu iz srca zahvaljujemo za njihov nesebičen prispevek k uspehu e-dražbe. Večina umetnikov se je odpovedala celo materialnim stroškom, platforma pa bo storitev nudila brezplačno.

Na dražbeni platformi je seveda potrebna registracija, a ta je enostavna: Pod ime napišete »Rotary Velenje« (brez narekovajev) ter pod priimek svoje ime in priimek. Ostale podatke izpolnite kot zahtevano. Pred dražbo boste dobili obvestilo o pričetku dražbe po e-pošti. Dražba bo na portalu objavljena predvidoma od srede, 13. 4. dalje. Vidna bo le registriranim uporabnikom. Registracija je potrebna vsaj do četrtka, 14. 4. do 12:00. Po registraciji javite udeležbo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , da aktiviramo Vaš račun. Če imate aktiven račun že od prej, le javite svojo udeležbo z imenom, priimkom ter registriranim e-naslovom.

Na dražbi se bodo dražila umetniška dela po vrstnem redu iz kataloga. Draženje posameznega dela je omejeno na 60 sekund, če pa dražitelj ponudi višjo ceno v zadnjih 15. sekundah, se tudi čas za draženje dela podaljša za 15 sekund. Tako ima vsak dražitelj vedno vsaj 15 sekund časa za reakcijo. Ko je delo prodano, se takoj prične dražba naslednjega dela. Za vsako delo je torej na voljo točno določen čas, dražba pa se bo pričela točno ob 20:00, zato Vam svetujem, da ste na portalu prisotni pet minut prej. Pred dražbo se seveda prijavite na portal z Vašimi registriranimi podatki (sicer ne boste mogli dražiti)!

Dražbena platforma bo v četrtek, 14. 4. ob 17:30 pripravila tudi 15 minuti videokonferenčni sestanek, kjer boste lahko testirali dražbo ter dobili še kakšen odgovor na Vaša vprašanja. Povezava do sestanka: https://tinyurl.com/edrazba (brez potrebe po namestitvi programa Teams na računalniku, deluje pa tudi s telefona).

Po dražbi dobite elektronsko obvestilo o izdraženem izdelku. Vsak dražitelj nakaže donacijo (lahko tudi za več del skupaj) na TRR Rotary kluba Velenje in se dogovori za prevzem del. Najvišjega ponudnika bom po dražbi kontaktiral in mu pojasnil vse podrobnosti v zvezi z nakazilom donacije in prevzemom izdraženega dela.

Postopek draženja je torej enostaven, pregleden, deluje tudi preko pametnega telefona in omogoča draženje iz udobja domačega naslonjača.

Prosim Vas, da posredujete katalog tistim, ki bi jih dražba utegnila zanimati.

Hvala za vašo cenjeno pomoč!

V upanju na Vašo prisotnost na naši dobrodelni e-dražbi, Vas lepo pozdravljam,

Peter Peer
predsednik Rotary kluba Velenje 2021/22
(kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. )

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia