Menu

ŠIRJENJE OBZORIJ V ČASU KORONE – S KAVČA NA MADAGASKAR

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE
V SREDO, 7. 4. 2021, OB 19:30
ROTARY (ZOOM) SALON
IN PRISLUHNETE PREDAVANJU
ŠIRJENJE OBZORIJ V ČASU KORONE – S KAVČA NA MADAGASKAR
predavatelj
FRANC HOČEVAR

IZVEDELI BOMO

Franc Hočevar je svetovni popotnik in humanitarec, ki nas bo popeljal na otok Madagaskar, ki je afriški biser v Indijskem oceanu. Razvoj tega več kot 1.500 km dolgega otoka je zaznamovala dolgotrajna izolacija, kar odseva v številnih endemičnih vrstah flore in favne, kot so debelodebelna drevesa z malo rogovilasto krošnjo, imenovana baobab. Madagaskar je izjemen tudi zaradi ljudi, ki so v davnini pripluli sem iz jugovzhodne Azije in se kasneje pomešali z afriškimi ljudstvi. K slikovitosti in bogastvu tradicije prispevajo tudi arabska, indijska in evropska kultura s svojimi verovanji in običaji
Madagaskar spada med najrevnejše države sveta in se sooča s hudo prebivalstveno, gospodarsko in okoljsko krizo. Hitrejši napredek ovirajo revščina (70 % ljudi živi pod uradno mejo revščine), pomanjkanje hrane zaradi majhnih pridelkov in naravnih ujm (suše, tropski cikloni, poplave) ter zelo slaba prometna in druga infrastruktura.
Na jugovzhodu otoka, ki velja še za posebej zaostali del otoka, že preko 40 let delujejo tudi slovenski misijonarji. Potrebe so na vseh področjih, nekateri misijonarji gredo bolj v zdravstvo, drugi v kmetijstvo.
Obiskali bomo misijonarja Petra Opeka, katerega delo je dobilo plačilo v mnogih svetlih in nasmejanih očeh najrevnejšega sloja prebivalstva na Madagaskarju.

Franc Hočevar je bivši predsednik, ustanovni član Rotary kluba Ljubljana in tudi njegov zakladnik 20 let.

PRIDRUŽITE SE S KLIKOM NA (VIDEOKONFERENCA ZOOM):
https://zoom.us/j/580821727
Meeting ID: 580 821 727

(VSTOP JE PREKO ČAKALNICE – WAITING ROOM)
DA NE BO TEŽAV S POVEZAVO IN ZAMUDNIKI – DOBRODOŠLI OB 19:20
PRINESITE SI KOZAREC, DA NAZDRAVIMO
DRUŽBA ZAGOTOVLJENA
Rotarijsko druženje je temelj rotarijstva in v težkih časih, v katerih smo, nam bo v družbi prijateljev lažje.
Ostanite zdravi in optimistični.

VABILO

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia