Menu

SREDNJA IN VZHODNA EVROPA: OD REVŠČINE DO GOSPODARSKEGA ČUDEŽA


DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE
V SREDO, 7.10. 2020, OB 19:30
ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION
IN PRISLUHNETE PREDAVANJU
SREDNJA IN VZHODNA EVROPA: OD REVŠČINE DO GOSPODARSKEGA ČUDEŽA
predavatelj
MARK BORIS ANDRIJANIČ

IZVEDELI BOMO
Mark Boris Andrijanič je zaposlen pri podjetju Uber, kjer je direktor za korporativne zadeve v Srednji in Vzhodni Evropi ter koordinator za varnostna vprašanja za Evropo, Bližnji Vzhod in Azijo. Odgovoren je za sklepanje partnerstev z vladami in mesti na področju urbane mobilnosti in digitalne preobrazbe. Preden se je pridružil podjetju Uber, je bil gostujoči predavatelj na Martensovem centru za evropske študije v Bruslju, kjer se je v tesnem sodelovanju z evropskim parlamentom in evropsko komisijo ukvarjal s ključnimi evropskimi zadevami. Pred prihodom v Bruselj je bil svetovalec vlade Sierre Leone za področje gospodarskih reform. V svoji rojstni Sloveniji je soustanovil in vodil več vodilnih nevladnih organizacij za promocijo aktivnega državljanstva in podjetništva.
Sebe vidi kot zagovornika digitalne transformacije in vseh priložnosti, ki jih le-ta prinaša.
Leta 2017 je postal David Rockefeller Fellow pri Trilateralni komisiji ter Millennium Fellow pri Atlantskem svetu. Magistriral je iz javnih zadev na Univerzi v Oxfordu, diplomiral pa iz prava na pravni fakulteti v Ljubljani.
Aktivno je vključen tudi v ameriško združenje "think tank Atlantic Council" in Trilateralno komisijo.
Kot govorec je sodeloval na številnih mednarodnih konferencah v Evropi in ZDA, ter objavljal članke v mednarodnem glasilu European View.
Vodi tudi društvo, ki povezuje vse Slovence, ki so študirali v Oxfordu in Cambridgeu, je predsednik Oxbridge kluba Slovenije.
S predavanjem Srednja in vzhodna Evropa: od revščine do gospodarskega čudeža se dotaknemo uspehov na drugi strani Evrope in če bomo razrešili to vprašanje, bo na dlani tudi odgovor na vprašanje, kako vzpodbuditi vračanje mladih v Slovenijo?
Vabljeni.
NAJAVITE SVOJ OBISK : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. / GSM: 040 829 610
PIJAČO NAROČITE NATAKARJU PRED PREDAVANJEM.
VEČERJA - HLADNI BIFE S SLADICO – 10€
V HOTELU UPOŠTEVAJTE PRAVILA ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA
OB VSTOPU V HOTEL JE MASKA OBVEZNA
V DVORANI MASKA NI OBVEZNA, ZAGOTOVLJENA BO PRIMERNA RAZDALJA SEDEŽEV

PREDAVANJE LAHKO SPREMLJATE PREKO ZOOMA NA POVEZAVI
https://us02web.zoom.us/j/580821727
BREZ PASSWORDA
VPRAŠANJA IN INTERAKCIJA S PREDAVATELJEM NI MOGOČA
(vprašanja lahko pošljete po SMS enemu od prisotnih članov)

VABILO

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia