Menu
Četrtek, 23 Maj 2019 19:00

DISTRIKTNA KONFERENCA D 1912

Zapis tako pomembnega dogodka je težko delo. Poizkusil bom biti kratek in ne drugačen, kot ste me spoznali v desetih mesecih kot DG 1912.

Na začetku bi se rad zahvalil vsem skupaj in vsakemu posebej, ki je prišel na Distriktno konferenco, neglede na ovire, dolgo pot. Hvala za vašo dobro voljo, da pridete »V doline med hribe ob reki Savi, po planino Kum«.
Hvala vsem, ki ste snovali, delali, pomagali in sodelovali v zadovoljstvo vseh, ki ste prišli.
Jelka je zasnovala prireditev. Snežana, Petra, David, Domen in Daniel usklajevali. Helena napovedovala in povezovala. Petra za odrom nadzorovala. Gregor skrbel za zvok in tehniko. Na vratih so nas pozdravili uniformirani rudarji iz Zagorja in Trbovelj ter hostese. Vsi nastopajoči so dajali ritem in energijo v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje. Nastopili so: Rotary orkester s pevcem Boštjanom Korošcem, harmonikar Jure Tori; Komorna skupina flavt GŠ Zagorje, Miro Todosovski..

Za pozdravnimi nagovori Guvernerja Janeza Lipca in župana Občine Zagorje ob Savi, je sledil motivacijski nastop Johna Blounta, P Direktorja Rotary International. Njegov nagovor je navdušil vse prisotne in zato ga najdete na spletni strani Distrikta 1912.

Predstavitvi dela v Rotarijskem letu 2018-2019 so pričeli za Interakt, Domen Šelih z ekipo; za Rotarakt Petra Žohar z ekipo in za Rotary Janez Lipec in asistent in koordinator za ZRKSM Zoran Todorov.

Po odmoru je imel motivacijski nastop z sporočilom vsem udeležencem dr. Jure Knez, ustanovitelj, solastnik in idejni vodja družbe Dewesoft. Navdušenje in aplavz sta trajala.

Sledila je podelitev zahval in priznanj, ki so jih prejeli Tit Plevnik, Aleš Jenčič, Tomaž Savšek, Marjan Kocjan, Matjaž Durjava, Matjaž Krajnc, Stanislav Veniger, Zoran Todorov, Tomaž Bole, Jože Ban in šopek za posebne zasluge Nina Kolenc.

Naprošena sta bila John Blaunt in soproga Patti, da povesta oceno in vtise o Sloveniji, ki sta jim jo razkazala Tone in Meta Končnik ob pomoči Rotarijcev in sprejemih pri županih Bleda, Novega mesta in Zagorja ob Savi. Tudi tu John ni zatajil: »Mala, lepa, zelena Slovenija je premalo. Vi ste »BOUTIQUE SLOVENIJA«. Vse pri vas je Butično, narava in ljudje in bodite ponosni na to.

Sledilo je še zadnje dejanje protokola. Svečana menjava verig. Petra Žohar je predala verigo Mini Krevl – DRR za 2019/2020. Janez Lipec je predal verigo Irena Kos prva ženska guvernerka Distrikta 1912 za leto 2019-2020. Obe bosta uradno prevzeli funkcijo 01. julija 2019.

Prireditev je zaključil Pihalni orkester SVEA Zagorje.

Nastopajočim so energijo vrnili v Gostišču Kum. V pavzi in po zaključku prireditve je za brbončice udeležencev Distriktne konference poskrbela ekipa kuharskega mojstra Lojzita Čopa, Gostilne Pr Čop iz Podkuma.

Vrnite se še kdaj k nam v Zasavje in srečno!

Janez Lipec, guverner 2018-2019
Zagorje ob Savi, 23.5.2019

NAGOVOR JANEZ LIPEC
NAGOVOR BARRY RASSIN
NAGOVOR JOHN BLOUNT
Galerija slik

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia